Tizenhárom fős dogterjesztő hálózatot fogott el a rendőrség Kecskeméten, tizenegyen már előzetes letartóztatásba is kerültek – jelenti a HavariaPress. Az ügy első gyanúsítottja március 28-án került rendőrkézre, akinek autójában
mindössze két darab kábítószeres bélyeg került elő.

Mégis ezek nyomán derült ki, hogy a fiatal sofőrt a kábítószer-ellenes nyomozók már figyelték, sőt kapcsolatai is részben ismertek voltak. Az ügy szálai egy keceli virágboltba vezettek. A rendőrök házkutatást tartottak az üzletben, ennek eredményeképpen 470 extasy tablettát, 48 darab kábítószeres bélyeget, 1 gramm kokaint, és több mint egy kiló marihuánát foglaltak le. A 28 éves virágboltos nőt és annak 19 éves barátját ugyancsak gyanúsítottként hallgatták ki.

A kiterjedt nyomozatás révén e hét elejére a gyanúsítottak köre 13 főre bővült. Közülük tizenegyet helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság, őket kábítószer forgalmazással gyanúsítják. Ketten szabadlábon védekeznek, ők egyelőre csak kábítószer fogyasztásával gyanúsíthatók. Valamennyiük lakásán kábítószert, illetőleg a fogyasztással összefüggésbe hozható eszközöket sikerült lefoglalni. A hírügynökség értesülései szerint az ügyben még további gyanúsítások is várhatóak. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei rendőrség vizsgálati osztálya folytatja a nyomozást. A rendőrök egyúttal kezdeményezték Kecel város jegyzőjénél az érintett virágbolt bezárását is.