Több mint 36 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságon gyanúsítottként kihallgatták Princz Gábort, a Postabank korábbi vezetőjét. Princz Gábor védője elmondta, hogy a gyanúsítás ellen panasszal éltek.

A rendőrök azután gyanúsították meg a bűncselekmény elkövetésével Prinz Gábort, hogy a Fővárosi Főügyészség a múlt héten erre utasította a nyomozókat. A szervezett bűnözés elleni igazgatóság munkatársai eddig csak gazdasági visszaélés vétségével gyanúsították a Postabank volt vezetőjét. Princz Gábor ügyvédje megalapozatlannak tartja az újabb gyanúsítást. “Én természetesen szakértő kirendelését kértem, mert ilyen méretű összegnél szakértői megalapozottság nélkül nem lehet az ügyet alaposan felderíteni” – mondta Nehéz-Posony István ügyvéd.

A rendőrség eddig több tíz millió forintot költött szakértőkre, a nyomozati anyag 70 ezer oldalt tesz ki. A rendőrök szerint az újabb gyanúsítás ellenére sem csúsznak ki a nyomozás határidejéből. “Az ügyészség írásos utasítása egyértelmű, a nyomozás legutolsó határideje május 3-a, be kell fejeznie a rendőrségnek a nyomozást. A rendelkezésre álló adatok alapján ez a szűkös határidő elegendő kell, hogy legyen” – mondta Garamvölgyi László az ORFK kommunikációs igazgatója. A rendőrök szerint a következő hetekben szinte minden nap lesznek kihallgatások. Az ügyészég szerint nemcsak Princz Gábort, hanem a Postabank hat volt vezetőjét is gyanúsítják a 36 milliárdos hűtlen kezeléssel.