Korrupciós jellegű bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vett a Fejér Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal 13 rendőrt a dunaújvárosi rendőrkapitányság állományából és előállított 12 civil személyt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a megyei főügyészség kezdeményezésére 13 rendőrt vettek őrizetbe és előállítottak 12 civilt; mind a 25 embert korrupciós jellegű bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.
A Fejér Megyei Ügyészség sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a büntetőeljárást a Fejér Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja le, bővebb tájékoztatást az ügyről később adnak.

Az ügyészség hetvenkét órán belül dönt arról, hogy az őrizetbe vett 13 dunaújvárosi rendőr közül kiknek az előzetes letartóztatására tesz indítványt a székesfehérvári városi bíróságnak. Várhomokiné Rabi Noémi, Fejér megyei főügyész-helyettes kedden az MTI-nek elmondta: hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés büntette és más bűncselekmények elkövetésével 13 dunaújvárosi rendőrt és 13 polgári személyt gyanúsítanak; az utóbbiak egyike más bűncselekmény elkövetése miatt már előzetes letartóztatásban van. A dunaújvárosi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának állományába tartozó rendőröket, illetve a polgári személyeket kedden reggel összehangolt akció keretében vették őrizetbe, majd ugyancsak összehangoltan és szervezetten előkészítve történt meg a gyanúsítotti kihallgatásuk.

A rendőröket – akik az MTI úgy tudja, hogy tiszthelyettesek és zászlósok voltak – a kihallgatást követően őrizetbe vették, a civil gyanúsítottak a kihallgatást követően szabadon távoztak, de továbbra is gyanúsítottként szerepelnek az ügyben. A főügyész helyettese elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint a szabálysértésen tetten ért civil gyanúsítottak bizonyos előnyöket helyeztek kilátásba és adtak a hivatásos rendőröknek azért, hogy azok ne tegyék meg a szükséges rendőri intézkedéseket, illetve eltekintsenek a feljelentéstől. A Fejér Megyei Főügyészség szerdán értékeli a gyanúsítottak kihallgatásán szerzett bizonyítékokat, majd annak alapján meghatározzák a további bizonyítási tennivalókat, illetve döntenek az előzetes letartóztatásba helyezéssel kapcsolatos indítványról – tájékoztatott a megyei főügyész-helyettese.