Mindössze néhány kampánycsendet sértő esetet regisztrált a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) monitoring bizottsága, amely a népszavazás ideje alatt figyelemmel kísérte a kampánycsend betartását az internetes tartalomszolgáltatók körében.

Az MTE által életre hívott monitoring bizottság közel ötszáz Internetes tartalomszolgáltatóval vette fel a kapcsolatot a választást megelőző hetekben, hogy a 2001-ben az Országos Választási Bizottsággal közösen kidolgozott “Választási tartalomszolgáltatási etikai kódex” szellemében figyelemmel kísérje azok működését a kampánycsend alatt. A bizottság összesen tizenkét, a kampánycsendet megsértő honlappal találkozott, amelyek közül öten reagáltak a bizottság megkeresésére és megtették a javasolt módosításokat. A monitoring bizottsághoz állampolgári bejelentés nem érkezett.

A népszavazás kapcsán több kérdést kapott az MTE azzal kapcsolatban, hogy az európai uniós tematikus oldalak milyen elbírálás alá esnek. A bizottság az ilyen oldalak esetében a pártok honlapjaihoz hasonlóan járt el, azaz javasolta a tartalomszolgáltatóknak, hogy a szavazás lezárultáig az ilyen oldalakon se tegyenek közzé az Európai Uniót érintő új információkat. Az MTE elnöksége a monitoring bizottság munkáját eredményesnek minősítette, tevékenységének részletes eredményét hamarosan vitára bocsátja.