Egyetlen parlamenti képviselőként Gusztos Péter is részt vesz a Kendermag Egyesület május 4-i marihuána-tüntetésén. A kábítószer-fogyasztás dekriminalizálásáért küzdő képviselő “nem lenne őszinte”, ha nem venne részt kenderfelszabadítás világnapján.

Gusztos Péter országgyűlési képviselő is részt vesz a marihuána legalizálását vagy legalább a lágy drogok fogyasztásának liberalizálását követelő május 4-i demonstráción – értesült a Világgazdaság. A korábban a drogfogyasztás szabálysértéssé minősítését kezdeményező Gusztos Péter SZDSZ-es parlamenti képviselő a lapnak elmondta, “nem lenne őszinte, ha nem venne részt a tüntetésen”.

Mint mondta, egyetért a szervező Kendermag Egyesülettel abban, hogy a kábítószer-fogyasztókat nem szabadna bűnözőként kezelni, ezért résztvevőként elmegy a rendezvényre. A Világgazdaság úgy tudja, más parlamenti képviselő nem jelenik meg a Vörösmarty téri demonstráción. Juhász Gábor, az MSZP drogügyekkel foglalkozó képviselője legalábbis nem tud arról, hogy képviselőcsoportjukból bárki is részt venne a tüntetésen.