A sportolóból lett színész, akit a kilencvenes éve közepén felesége megölésével vádoltak, szívesen lenne bírósági tévétudósító. O. J. Simpson a szintén gyilkossági ügyben felelősségre vont Robert Blake amerikai színész peréről szeretne híreket küldeni. Blake, a Hidegvérrel című film főszereplője, a vád szerint, lelőtte a feleségét.

Az egykori amerikai futballcsillag és több sikeres film, köztük a Csupasz pisztoly sztárja azután nyilatkozott televíziós terveiről, hogy néhány amerikai lap arról cikkezett, O. J. Simpson egy új 13 részes valóságshow főszerepére készül. A közismert médiafigura mindenekelőtt közölte, nem forgatnak vele a The Osbournes-hoz hasonló műsort, a tévénézők nem követhetik mindennapi életét lakásába szerelt kamerák segítségével. “Egyáltalán nem tervezem, hogy valóságshow-t csináljak, annak ellenére sem, hogy megkerestek az ötlettel” – mondta O. J. Simpson a múlt héten.

A floridai kábel- és műholdas tévétársaság, az Urban Television Network Corporation korábban pedig azt közölte, műsort kíván összeállítani több Simpsont ábrázoló régi felvételből, amelyek a színész hip-hop koncerteken tett látogatásairól készültek. “Ha őszinte akarok lenni, ezek a felvételek eléggé unalmasak. Talán egy félórás összeállítás érdekes lehetne belőlük, de egy egész sorozat nem” – mondta O. J. Simpson, aki szerint a képeken mindössze az látható, ahogyan megérkezik a repterekre, autogramokat osztogat és beszélget a koncerteken. Simpson ügyvédje közölte, hogy a tervezett sorozatot nem hirdethetik úgy, mintha ügyfele műsora lenne, mert a színészt nem vonták be az elkészítésébe – írta a BBC. Az Urban Television Network Corporation csatornája, az UATV honlapja az esetleges O.J. Simpson-szériáról azt írja, az adót megkereste egy floridai társaság, és szóba jött, hogy mini dokumentumsorozat készüljön a volt sportolóról 2000-ben és 2001-ben készült felvételek alapján. (A képanyagot egy miami produkciós cég, a Spiderboy International forgatta.)

Az esetleges Simpson-show-któl eltérően, a sportoló-színész televíziós tudósítókét szívesen szerepelne a képernyőn. O.J. azt mondta, Robert Blake amerikai színész gyilkossági perének közvetítésben próbálna ki magát riporterként. “Szeretném ezt csinálni. Azt hiszem, sok mindent belülről tudnék látni az ügyben” – mondta Simpson Blake peréről, amelyben a Truman Capote könyve alapján forgatott Hidegvérrel (In Cold Blood) és a David Lynch rendezte Útvesztőben (Lost Highway) című filmek főszereplőjét azzal vádolják, hogy 2001 tavaszán megölte a felségét. Több évvel ezelőtt hasonló vád miatt állt bíróság előtt a most tudósítónak jelentkező O.J. Simpson is. A sportoló-színész ügye, bírósági tárgyalása idején, folyamatosan az amerikai média vezető hírei között szerepelt. Az ügyész azt állította, hogy O.J. Simpson 1994-ben megölte a feleségét, Nicole Brown-t és annak barátját, Robert Goldmant, de a hosszas és tévéshow-ként tálalt tárgyalássorozat végén, 1995-ben a színészt felmentették.