A brit rendőrség az InfoSecurity 2003 kiállításon őrizetbe vette a 24 éves Lynn Htunt, aki feltételezhetően központi szerepet játszott a pelyhes, rózsaszín nyuszis névjeggyel ellátott weboldal-feltörésekben.

A londoni konferenciaközpontban elfogott Htun a rendőrség, illetve a számítógépes biztonsági szakértők gyanúja szerint nem más, mint a rózsaszín nyuszis weboldal feltörések irányítója. A sorozatos weboldal feltörések, és elcsúfítások ügyét már több, mint egy éve vizsgálják az európai, és amerikai hatóságok.

Egyes hírforrások szerint a rózsaszín nyuszi már több, mint két éve aktív, és többek között olyan cégek weboldalait törte fel, mint a McDonald’s, az internetes biztonsági kérdésekkel foglalkozó SANS Institute, vagy a Symantec Corp. számítógépes biztonsági céghez tartozó SecurityFocus.

A megtámadott weboldalak jellegéből adódóan a pelyhes nyuszi tevékenysége kitűnt a többi hackertámadás közül, és felkeltette a hatóságok figyelmét. A feltört weboldalakon általában a következő üzenetet olvashatták a látogatók: “Ezt a weboldalt mostantól a pelyhes nyuszi irányítja!” A háttérben pedig egy rózsaszín, kitömött nyúl képe volt látható.

“A pelyhes nyuszi az egyik legrejtélyesebb figura a hackertámadások történelmében. Kifejezetten olyan weboldalakat támadt meg, amellyel felkelthette az emberek figyelmét” – mondta Roberto Preatoni, az internetes hackertevékenységeket nyomon követő Zone-H alapítója.

Htunt egyelőre azért vette őrizetbe a rendőrség, mert nem jelent meg a Guilford Crown Bíróságon, ahol okirathamisításért kellett volna felelnie. További vizsgálatokra lesz szükség annak eldöntése érdekében, hogy a weboldalak feltörésének vádjával is eljárás indul-e Htun ellen, illetve hogy a pelyhes nyuszis támadások egyetlen hackerhez kapcsolható-e.