Megkezdődött a tárgyalás abban a perben, amelyben biztosítási csalás kísérletével vádolják Császár Előd zenészt, valamint egy menedzsert és egy biztosítási üzletkötőt – jelenti a HavariaPress.

Az ügyben korábban már folyt tárgyalás a Fővárosi Bírósáogn. A tanács elnöke azonban azóta megváltozott, csütörtökön ezért megkezdték az ügy újratárgyalását.

A vád szerint a zenész 1998. december 10-én vásárolt egy BMW-t, ám arra nem kötött biztosítást. December 18-án azonban a Szilágyi Erzsébet fasorban balesetet okozott az autóval, amelyben egy rendőr életét vesztette. Császár Előd ezt követően – december 21-én – a vád szerint visszamenőleg próbált biztosítást az autóra, a Hungária Biztosító egy üzletkötője segítségével. A biztosító másnap mindazonáltal visszautasította a szerződést, éltek ugyanis a gyanúperrel, hogy az talán mégsem 10-én, a vásárlás napján kelt.

Császár Előd nem akart vallomást tenni, arra hivatkozva, hogy a nyomozati szakaszban már elmondott mindent. Állítása szerint 1998 december 10-én a Blaha Lujza téren találkozott az üzletkötővel, s ekkor írták alá – egy másik biztosítós hölgy jelenlétében – a biztosítási szerződést. Az iraton azonban nem volt érkeztetési pecsét, ami arra utal, hogy a szerződés nem akkor érkezett meg a biztosító társasághoz. Az ügy tárgyalása a másod- és harmadrendű vádlottak, valamint tanúk kihallgatásával folytatódott.