A magát rövid idő alatt a világ egyik legnagyobb hiphop-kiadójává kinövő Murder Inc.-re rábizonyosodni látszik, hogy hatalmas arányú pénzmosási vállalkozásban vett részt, s többek közt egy film segítségével próbált drogkereskedelemmel szerzett pénzt legális bevétellé varázsolni.

Civil feljelentés alapján kezdte a szövetségi nyomozóiroda azt a vizsgálatot, melynek eredményeképp most bebizonyosodni látszik, hogy a gengszter-rapperek által lenézett és gyakran “vasárnapi bűnözőnek” titulált Murder Inc. sem éppen ártatlan. Az iroda szerint a Murder Inc. által készített film, a Crime Partners, melyhez Kenneth McGriff, egy közismert drogkereskedő elvileg ismereteit és tapasztalatait adta volna, valójában a pénzét is tisztára mosta. McGriff nemrégiben szabadult, tízéves börtönbüntetését szintén drogkereskedelem miatt rótta ki rá a bíróság. Az akkori vádirat szerint a neki dolgozó dealerek Queens környékét látták el különféle kábítószerekkel, fénykorában pusztán neki napi 200 ezer dollárt, vagyis mintegy 50 millió forintot hozva.

McGriff, aki amúgy a kiadóvezető Irving “Irv Gotti” Lorenzo gyermekkori barátja, egyelőre tagadja, hogy pénzmosásra használta volna a Murder Inc.-et és a Crime Partners-t, melyben Snoop Dog, Ice-T és Ja Rule is feltűnik. Ez utóbbi a Murder Inc. zenésze, s egyedül legutolsó albumából több mint hatmillió darabot adott el.