A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke bizonyos abban, hogy a lehető legszigorúbb szabályozást vezetik be a futball-huligánokkal szemben a pénteki Üllői úti szurkolói ámokfutás nyomán. Ugyanakkor a sportminiszter tegnap még enyhébben fogalmazott. Azt mondta, hogy a magyarországi jogszabályok megfelelnek az európai normáknak, csak be kellene tartani őket. Az ügyben összehívott kormánybizottság hétfőn ülésezik, és dönt a szükségesnek ítélt változásokról.

Holnap összeül a kormánybizottság, amely a sportpályákon az elmúlt időben történt erőszak hátterét vizsgálja. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke úgy gondolja súlyos szigorral kell lesújtani a rendbontókra, mert Bozóki Imre szerint csak így előzhető meg a tragédia a sportpályákon. Tegnap sportvezetők döntöttek arról, hogy a kormány a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Liga bevonásával vizsgálja meg, Magyarországon a jogszabályok túl enyhék, avagy a klubok nem tartják be a törvényt. A sportminiszter azt mondja, szerinte a jogszabályok megfelelnek az európai normáknak. Vizsgálandónak tartja, hogy a kiemelt kockázatú meccsek biztosítását érdemes-e civilekre bízni. A törvény ugyanis nem szankcionálja, ha egy klub pénzhiány miatt nem kéri meccsének biztosítását, ami viszont 3000 néző esetén kötelező volna. A Labdarúgó szövetség elnöke szerint a vizsgálat eredménye befolyásolja mind a versenykiírást, mind a bajnokság lebonyolítását.

“A vizsgálat eredményétől függően biztosan Magyarországon is a legszigorúbb szabályozásra fog sor kerülni. Úgy érzem, ez volt az utolsó csepp a pohárban és meg kell akadályozni, hogy komolyabb bajok történjenek” – nyilatkozta Bozóki Imre, az MLSZ elnöke. A Liga Tanács elnöke tegnap úgy nyilatkozott az RTL Klub Híradójának, hogy már az őszi újpesti botrány után tárgyalt a belügyminiszterrel és a rendőrséggel. Lamperth Mónika kommunikációért felelős munkatársa nem reagált a híradó hívására, így nem kaptunk választ arra a kérdésre, milyen kiutat lát a belügyminiszter a jelenlegi helyzetből.