Az olasz miniszterelnök arra hivatkozva kérte a minap az ellene folyó korrupciós per csütörtökön esedékes tárgyalásának elhalasztását, hogy aznap Budapestre utazik. Silvio Berlusconi programjából azonban mára eltűnt a vizit, ráadásul Magyarországon sem tudnak róla – adta hírül a Magyar Hírlap.

A hivatalban lévő olasz miniszterelnökök közül elsőként áll bíróság előtt Silvio Berlusconi, akit bírók megvesztegetésével vádolnak Milánóban. A kormányfő ügyvédei halaszthatatlan budapesti útjára hivatkozva kérték a per június 5-i tárgyalásának elhalasztását. A bíróság rábólintott a kérésre, és június 11-ére idézte be Berlusconit.

A hír, és a budapesti látogatás terve eljutott a hírügynökségekhez és Magyarországra is. Hosszú csönd után azonban kiderült, hogy az olasz miniszterelnök programjában nem szerepel a budapesti tárgyalás, Berlusconi a Közel-Keletre utazik. Budapestről már szó sincs, ráadásul a magyar fővárosban sem tudnak arról, hogy felvetődött volna a látogatás ötlete.

Annyi biztos, az olasz milliárdos-kormányfő nem jelenik meg a bíróságon csütörtökön; hogy a június 11-i tárgyaláson ott lesz-e egyelőre nem tudni. Mindazonáltal mire Olaszország július elsején átveszi az uniós soros elnökséget Athéntól, a római parlament már megszavazza a kormányfő mentelmi jogát helyreállító törvényt.