Nem sikerült ítéletet hozni abban a perben, amelyben a móri mészárlás kapcsán is emlegetett Kaiser Ede mellett egy rendőrt is bántalmazással vádolnak – jelenti a HavariaPress.

A XVIII-XIX. kerületi bíróság szerdai tárgyalásán ugyanis nem jelent meg a Kaiser által bántalmazott, egyúttal azonban támadójáhaz hasonlóan verekedéssel vádolt rendőr. Kaiser Edét hivatalos személy elleni erőszak miatt állították bíróság elé. Az ügy másodrendű vádlottját, a megvert – a történtek óta felfüggesztett – rendőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével vádolják.

1998. június 13-án két rendőrjárőr próbálta igazoltatni Kaisert és egy barátját Kispesten. A férfi ekkor rátámadt a két rendőrjárőrre, akik ezért erősítést hívtak. Az erősítésül érkező rendőrök szerint azonban már mind a négy embernek vérzett az arca, amire ők odaértek. Kaiser arca ráadásul erősen vérzett a rendőrségre szállításakor. Õ azt állította, hogy a rendőr verte meg, a járőrök viszont azt vallották, hogy szándékosan verte be a fejét a rendőrautóban. A szerdai tárgyalásra a felfüggesztett rendőr mellett két tanú sem jelent. A tárgyalássorozat így várhatóan szeptember 2-án folytatódik.