Előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Bíróság azt a két férfit, akiket a móri mészárlás fegyverszállítóinak tartanak – tudta meg a HavariaPress.

A férfiakhoz lehallgatott telefonbeszélgetések nyomán jutottak el a rendőrök. A páros két tagját kedden Csepelen illetve Szigetszentmiklóson fogták el. A rendőrség gyanúja szerint a férfiak a móri rablógyilkosság után segítettek eltüntetni a tettesek által használt lőfegyvereket. Velük szemben ezért lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés, valamint bűnpártolás bűntette miatt indult eljárás.

A két férfi ügyvédje szerint a rendőröknek messze nincs annyi bizonyítékuk védencei ellen, ami alapján őket el lehetne ítélni. A nyomozók azonban azt állítják, hogy még tartogatnak meglepetéseket a férfiak és a móri bankrablás kapcsolatáról. Úgy tudni, a két férfi legalább tíz éve áll baráti kapcsolatban a tavaly májusi vérengzés egyik gyanúsítottjával. A párost a rendőrség egyébként más bűncselekményekkel, így emberrablással illetve betöréses lopással is gyanúsítja.