Elutasította az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága Balsai István MDF-es képviselő beadványát, amelyben a honatya a tv2 elmarasztalását kérte a Micukó című műsor miatt.

Sem szándékában, sem eredményében nem alkalmas a Micukó arra, hogy a magyar társadalomban negatív előítéleteket alakítsion ki a japánokkal, a japán kultúrával szemben – áll az ORTT Panasztbizottságának közleményében. A testület Balsai István MDF-es országggyűlési képvise4lő beadványára reagált. Balsai azt kérte az ORTT-től, marasztalja el a tv2-t Stahl Judit Micukó címmel sugárzott álinterjúsorozata miatt, amelyben a műsorvezető jaopánnak maszkírozva a bolondját járatja ismert magyar közszereplőkkel.

A bizottság álláspontja szerint Stahl műsora csupán igyekszik szokatlan helyzetbe hozni az interjúalanyokat, amihez valóban sztereotip elemeket használ, s ezek “egyedileg és esetleg” sérthetik egyesek személyes érzékenységét. A Micukó – a tv2 egyéb saját gyártású műsoraihoz hasonlóan – szünetel a nyáron, őszi újraindításáról még nincsen végleges döntés. Az álinterjúsorozat a csatorna tavasszal bemutatott újdonságai között viszonylag jól szerepelt, nézettsége több alkalommal meghaladta az egymilliót.