Feljelentés-kiegészítést rendelt el június 5-én az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (ORFK SZBEI) annak a feljelentésnek az ügyében, amelyet a legfőbb ügyésznél tett Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi államtitkára – erősítette meg a Népszabadság pénteken megjelent értesülését Liszka Károly ezredes.

Az ORFK SZBEI helyettes vezetője az MTI-nek elmondta: a legfőbb ügyész a feljelentést a Fővárosi Főügyészség kiemelt ügyek osztályára szignálta, amely azzal küldte meg a SZBEI-nek, hogy rendeljen el feljelentés-kiegészítést.

Liszka Károly – arra hivatkozva, hogy az ügy államtitok – nem kívánt részleteket elárulni.

A Népszabadság információi szerint a SZBEI a Pénzügyi Szervek Állami Felügyeletének (PSZÁF) gazdálkodásával összefüggésben tett állampolgári feljelentés, valamint egy, Keller László közpénzügyi államtitkár által Polt Péter legfőbb ügyészhez továbbított “feljelentésnek minősülő beadvány” alapján rendelt el feljelentés-kiegészítést.

A lap szerint egy budapesti magánszemély azért tett csalás és hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést ismeretlen tettesek ellen az ORFK bűnügyi főigazgatójánál, mert információi szerint a PSZÁF elnöke törvénysértő megbízási szerződéseket kötött egyes vezető munkatársaival.

Eszerint napi nyolc órában köztisztviselőként látták el feladataikat, a munkaidő letelte után megbízási jogviszony keretében, állítólag éves szinten több tízmillió forintos díjazásért folytatják ugyanazt a munkát.

A feljelentő emellett arról is tájékoztatta a hatóságot, hogy információi szerint a PSZÁF elnöke és egyes munkatársai sokmilliós szerződéseket kötöttek szóban, a megbízások teljesítéséről nem készült írásos teljesítésigazolás, ami súlyosan sérti az államháztartási törvény vonatkozó rendelkezéseit.