Az Országgyűlés több fontos törvény megalkotásáról, illetve módosításáról dönt ma, a nyári rendkívüli ülésszak utolsó plenáris tanácskozásán.

A parlamenti képviselők határoznak a nemzeti civil alapprogram létrehozásáról, a budapesti 4-es metró első szakasza megépítésének állami támogatásáról, illetve a közoktatási törvény módosításáról. Zárószavazás lesz a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló törvényjavaslatról, valamint a köztisztviselői törvény módosításáról. Dönt a ház a kedvezménytörvény módosításáról is, amennyiben a javaslat kapcsán nem fogadnak el módosító indítványt.

A nyári szünetet megelőző utolsó ülésnapon a parlament dönt több, az ellenzék által kezdeményezett vizsgálóbizottságról szóló határozati javaslat házszabálytól eltérő tárgyalásáról. A házszabálytól való eltérésnek mindhárom javaslat esetében az a célja, hogy a vizsgálóbizottságok még a hétfői ülésnapon felálljanak. Ezek között a javaslatok között szerepel az úgynevezett a Pannonplast Rt. vizsgálóbizottság létrehozására vonatkozó fideszes kezdeményezés.