Több mint 36 millárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolják Princz Gábort, a Postabank volt elnök-vezérigazgatóját és hat egykori vezetőtársát.

A Postabank 153 milliárd forintos vagyonvesztése miatt az 1998-as kormányváltást követően 14 feljelentés érkezett a nyomozó hatósághoz. A rendőrség 1999. februárjában indított eljárást gazdasági társaság vezető tisztségviselője visszaélésének vétsége miatt több mint egy tucat bankvezető – köztük Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója – ellen. Gyanúsítottként hallgatták ki Princzet, a bank menedzsmentjének több tagját, valamint az igazgatósági tagokat. Később az igazgatóság úgynevezett külső tagjaival szemben megszüntették az eljárást.

Gyanúsítottként hallgatták ki 2001 augusztusában a pénzintézet két egykori könyvvizsgálóját is. Miközben a nyomozás határidejét folyamatosan hónapokkal hosszabbították meg, a Fővárosi Főügyészségen az idén év elején megkezdte működését a kiemelt ügyek osztálya, amely ettől kezdve felügyelte a Postabank-ügyet. A gazdasági társaság vezető tisztségviselője visszaélése vétségének gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban az ügyészek új nyomozati stratégiát állítottak fel. Utasítást adtak további tanúk meghallgatására, majd a korábbiakkal ellentétben, Princz Gábort és hat egykori vezetőtársát – valamenynyien a belső menedzsment tagjai voltak – a nyomozó hatóság 36 milliárd forintos hűtlen kezeléssel gyanúsította meg.