Emberölés kísérletével vádolják azt a veszprémi férfit, aki az belső olyan személy Magyarországon, aki óvadék ellenében kerülhet szabadlábra.

A vádlottnak három millió forintjába került a szabadság, de a pénz még akkor is visszajár, ha utóbb jogerősen elmarasztalják. Akkor veszik el az óvadék összege, ha a gyanúsított nem tartja be az óvadék szabályait.

Hárommillió forint ellenében szabadlábra került az első óvadékos, egy 33 éves fiatalember, akit emberölés előkészületével és lőfegyverrel visszaéléssel vádolnak; az ügy hátterében szerelemféltés áll – közölte az MTI érdeklődésére a Veszprém Megyei Bíróság elnökhelyettese csütörtökön.

A vádlottat két és fél éve helyezték előzetes letartóztatásba, közben már egy rövid időre házi őrizetbe került megromlott egészségi állapota miatt, aztán ismét letartóztatták, mondta Kármán Miklósné. Hozzátette: az ügyész nem fellebbezett a megyei bíróság kedden, az új jogintézmény életbe lépésének első napján meghozott elsőfokú döntése ellen, így az nyomban jogerőre emelkedett és végrehajtották.

A vádlottat, az emberölés előkészülete és a lőfegyverrel visszaélés mellett, további súlyos bűncselekményekkel, fegyvercsempészettel, garázdasággal és rongálással is vádolják, melyekért halmazati büntetésként a törvény szerint akár 12 éves szabadságvesztés is kiszabható. Az eljárás adatai szerint azonban ezúttal mégsem egy megrögzött, veszélyes bűnözőről van szó, a történteket alapvetően szerelemféltés, féltékenység motiválta – mutatott rá Kármán Miklósné.