Egyetlen köpésért életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki egy oklahomai bíróság. A “testnedv-elhelyezés” azért vonhat magával életfogytiglani ítéletet, mert a törvény értelmében “akár halálos fertőzést is okozhat”.

John Carl Marquezt felesége megverése miatt tartóztatták le. Ezért egy év börtönbüntetés és 3000 dolláros pénzbírság járt volna, ám miután az őt letartóztatni készülő rendőr arcába köpött, az esküdtszék a legsúlyosabb büntetést javasolta – közölte az oklahomai rendőrség.

A harminchat éves John Carl Marquezt “testnedv hivatalos közegen való elhelyezése” címén ítélték el, és arra hivatkozva szabtak ki rá ilyen súlyos büntetést, hogy visszaeső bűnös, más ügyekben is elítélték már.

A “testnedv-elhelyezés” azért vonhat magával életfogytiglani ítéletet, mert “akár halálos fertőzést is okozhat” a törvény értelmében (amely nyilván az AIDS szándékos átadásának lehetőségére vonatkozik). Egyébként a rendőr egészségének vizsgálatakor nem találtak fertőző kórra utaló jelet.

Marquezt hivatalos közeg bántalmazásában is bűnösnek találták, ügyvédei fellebbezni kívánnak – jelentette a Reuters hírügynökség.