Az esélyegyenlőségről szóló törvény tervezete az Igazságügyi Minisztérium honlapján olvasható péntektől. A tárca várja az érdeklődők, társadalmi szervezetek és magánszemélyek észrevételeit.

A törvényjavaslatról tavaly októberben kezdődött meg az államigazgatási egyeztetés, az általános antidiszkriminációs törvény koncepcióját ez év márciusában hagyta jóvá a kormány. A koncepció alapján készítette el az IM a törvénytervezet normaszövegét, amelyet pénteken közigazgatási egyeztetésre bocsátott. Ezzel párhuzamosan a törvénytervezet szövegét a tárca honlapján nyilvánosságra hozták, hogy mindenki elmondhassa véleményét a javaslatról. Az IM 2003. augusztus 7-ig várja az észrevételeket.

“Az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség biztosítására vonatkozóan a tervezett jogalkotási aktusok nem a jog által eddig érintetlen területre vonatkoznak majd. Az alkotmány az egész jogrendszerre kiterjedő hatállyal, a külön törvények a tárgyukban érintett személyekre, jogviszonyokra és intézményekre tartalmaznak normatív rendelkezéseket. A további jogalkotás során ezeket a hatályos szabályokat figyelembe kell venni” – áll az IM honlapján.

A tervezet Word formátumban az alábbi címen érhető el: http://www.im.hu/…zk_terv2.doc