Várhatóan kedden hirdet ítéletet a Fővárosi Bíróság a margitszigeti bérgyilkosság ügyében. A vád szerint egy nő 200 ezer forintért felbérelt három fiatal férfit, hogy “kiiktassák” a férjét.

Az ügyészség szerint a nő azt kérte a pénzért cserébe, hogy a verés következtében a férje kerüljön kórházba, ám azt sem bánta volna, ha belehal sérüléseibe. A vádirat szerint a három férfi 2001 januárjában a Margitsziget egy elhagyatott részén brutálisan megverte a sértettet, rugdosták, a mellkasán ugráltak és még a nyakára is rátapostak.

Az elkövetők elvették a még hörgő, haldokló áldozattól iratait, pénzét, majd azokat később átadták a feleségnek. Az ügyészség különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolja tettesként a három támadót, a feleséget pedig felbujtóként.

A nyomozás során a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy a feleség bejelentette férje eltűnését, és azt állította, hogy ismeretlenek megfenyegették: ha nem fizet, úgy jár, mint a férje. A nő azért adott megbízást a gyilkosságra, mert azt gondolta, hogy komoly bűnözői jövője lehet, ha férje abban már nem akadályozza – közölték korábban a rendőrségen.

A nyomozás során az elkövetők – egy fiatalkorú és két fiatal felnőtt – beismerő vallomást tett. A vádban szereplő bűncselekményekért 10 évtől életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki.