A bíróság nem látta indokoltnak, hogy előzetes letartóztatásba helyezze azt a 48 éves budapesti férfit, aki a rendőrség szerint pénzért gyógyszert kínált a halálos beteg Knézy Jenő sportriporter fiának – mondta el a rendőrség sajtóügyeletese pénteken az MTI-nek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kényszerítés bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást a szerdán őrizetbe vett férfi ellen, a fogva tartást azonban a bíróság nem látta megalapozottnak – tette hozzá Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese. Mint elmondta, a kényszerítés bűntettének gyanúját veszélyes fenyegetés szabálysértésre fogják változtatni.

A rendőrség jelenlegi adatai szerint a gyanúsított, M. Gy. egyelőre ismeretlen társával ez év júniusában azzal kereste meg ifj. Knézy Jenőt, hogy halálos beteg édesapjának “hatékony gyógyszert” tudnak beadni. Ezért pénzt kértek. A gyógyszer beadását, illetve megvásárlását a sértett elutasította, és feljelentést tett. Később a történtekről beszámolt egyes lapoknak .

Unger Pál elmondása szerint a gyanúsított július 7-én, az első cikkek megjelenése után telefonon azzal fenyegette meg ifj. Knézy Jenőt, hogy gyermekével együtt megöli őt, ha továbbra is beszél a sajtónak. A fenyegetést tettleges bántalmazás kilátásba helyezésével nyomatékosította.

M. Gy.-t a rendőrség szerdán este a III. kerületi lakása előtt elfogta, és indítványozta előzetes letartóztatásba helyezését, ezt azonban a bíróság nem látta indokoltnak. Az MTI rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a férfi tagadja bűnösségét és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A veszélyes fenyegetés tettének elkövetője elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.