A Blikk információi szerint kézzel írott vészforgatókönyveket küldött minden ügyfelének a K&H Equities brókere, Kulcsár Attila. A kétoldalas leveleket – amelyekben a Kulcsár többek között azt tanácsolja, hogy bizonyos tranzakciókat egyszerűen le kell tagadni – a rendőrség a brókercégnél lefoglalt iratcsomagban találta meg.

A Blikk a Kékfény hétfő esti adása előtt nyilvánosságra hozta azokat a rendőrségi információkat, miszerint Kulcsár Attila, a K&H Equities brókere spanyolországi elutazása előtt kézzel írott vészforgatókönyvet küldött minden ügyfelének arra az esetre, ha a rendőrség kérdezősködni kezdene. A kétoldalas levélben Kulcsár többek között azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy bizonyos tranzakciókat egyszerűen le kell tagadni, a rossz befektetésekről pedig azt kell állítani, hogy azt utólag írták alá, és azért a bank a felelős. A bróker szerint ha a pénzintézet belga tulajdonosai nem hajlandók kifizetni befektetésüket, akkor meg kell őket fenyegetni a bankfelügyelettel és a sajtóval.

Az Attila aláírással ellátott levelet a rendőrség most írásszakértő bevonásával vizsgálja. A Blikk szerint a levelek ügyében már több tanút is meghallgatott a nyomozóhatóság. A bulvárlap értesülései szerint Kulcsár Attilát szerdára idézték be a rendőrségre. Bánáti János, Kulcsár ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy védence hajlandó együttműködni a nyomozóhatósággal. Amennyiben szerdán mégsem jelenik meg Kulcsár a rendőrségen, nemzetközi elfogatóparancsot adhatnak ki ellene, ez azonban a kiadatási eljárás miatt jelentősen megnövelné a nyomozás időtartamát.

A Blikknek sikerült utólérnie Mudura Sándort Nagyváradon, akit Áder János Medgyessy Péter vadászcimborájaként nevezett meg és akit azzal vádoltak meg, hogy szintén szerepel a bróker VIP-listáján. Mudura a bulvárlapnak elmondta, “semmilyen kapcsolatban nem állok a K&H Bankkal vagy annak brókercégével. Annyi hülyeséget mondtak már rólam Magyarországon, hogy az szégyen”. Ugyanakkor ifj. Mudura sándor a HVG-nek korábban elismerte, 4 millió forintos haszonnal vett és adott el Pannonplast-részvényeket, de ezt senki nem tanácsolta neki.