A német Szövetségi Kartellhivatal kedden megerősítette, hogy több biztosítótársaság ellen panaszt emeltek, áregyeztetéssel vádolták őket. A biztosítótársaságoknak ezután kell reagálniuk a vádakra és a hivatal később dönti el, hogy milyen büntetést szab ki rájuk.

A kartellhivatal nem hozta nyilvánosságra, hogy melyik nyolc társaságról van szó. A Financial Times Deutschland azonban úgy tudja, hogy az Allianz , a Gerling Group, a Victoria Versicherung Ag, az olasz Generali német egysége, az AMB Generali, a francia Axa német részlege, a Gothar-Konzern, a Privincial Düsseldorf és a Sparkassenversicherung Stuttgart szerepel a gyanúsítottak között.

A kartellhivatal júliusban tizenhárom biztosítótársasági részlegnél tartott ellenőrzést és ezután határozott a panasz megtételéről. A hivatal részéről nem erősítették meg, hogy a büntetés a százmillió eurós nagyságrendet is elérheti – ahogyan azt a Financial Times írja -, de a törvénytelen árkartell büntetése a német törvények szerint háromszorosát érheti el annak az bevételnek, ami az áregyeztetés révén többletként keletkezhet az adott cégnél.