Szeptembertől minden 3 és 18 év közötti gyermekre az állam köti meg a tanulóbiztosítást – erről egyeztek meg a biztosítótársaságok az ifjúsági minisztériummal.

A családok helyett szeptembertől az állam köti meg a tanulóbiztosítást a 3 és 18 év közti fiatalokra. Így aki most saját maga fizet ilyen biztosítást, az ősztől, ha akarja, ezt fel is mondhatja. Ha a gyerekét baleset éri, elég bemenniük egy biztosítóhoz, az kifizeti a kártérítést.

Az ifjúsági minisztériumban most készült el az erről szóló kormányrendelet tervezete.

Mesterházy Attila, a GYISM politikai államtitkára azt mondta: “Az új konstrukció annak a kiváltására szolgál, hogy ne a családoknak kelljen megkötni, hanem az állam átvállalja a család terheit”.

A biztosítás halálozásra, tartós rokkantságra, illetve csonttörésre, zúzódásra érvényes. Vagyis kórházi kezelésre nem vonatkozik majd. Az éves díja 2-300 forint lesz – ebben egyezett meg a minisztérium a biztosítótársaságokkal. Ezt az évente körülbelül 550 millió forintot az állam fizeti.

Az RTL Klub információi szerint eddig nyolc nagy biztosítótársaság vállalta, hogy nyújt ilyen biztosítást. Aki akarja, az szeptember után is megtarthatja a régi, saját maga által fizetett biztosítását.