A rendőrség akár a vádalku lehetőségét is kilátásba helyezi, ha valaki érdemi információval segíti a nyomozást Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének június 16-i megverésével kapcsolatban – közölte a rendőrség csütörtökön.

“Változatlanul fenntartjuk az egymillió forintos jutalmat, de a nyomravezetőt, vagy informátort a tanúvédelmi programba is bevonnánk, azaz megóvnánk a nyilvánosságtól” – mondta az MTI-érdeklődésére a nyomozást vezető rendőrtiszt, Petőfi Attila.

Abban az esetben, ha az érdemi információval rendelkező személy ellen büntető eljárás van folyamatban, a “vádalku lehetősége sem zárható ki” – tette hozzá a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője.

Az alezredes az MTI-nek azt is elmondta, hogy a sajtóinformációkkal ellentétben a rendőrök a helyszínen hátrahagyott kerékpáron – amellyel balesetet színlelve megállásra kényszerítették az elnököt – találták az azonosításra alkalmas szag- és DNS-mintát, és nem a 92 centiméter hosszú és két centiméter átmérőjű seprűnyélen, amellyel megverték a PSZÁF elnökét.

Közlése szerint az elnök megverésénél használt eszközön semmilyen használható nyomot nem találtak, így Szász Károly vére sem volt azonosítható rajta.

Az eddigi vizsgálatok során Szász Károly bántalmazásának motívumát, illetve indítékát nem tudták megállapítani – közölte Petőfi Attila.

Az alezredes tájékoztatása szerint az eddig begyűjtött információk ellenőrzése folyamatban van, de az ügy “még nem lendült előre”.

Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem találja.

Szász Károly egy akkor készülő felügyeleti határozattal hozta összefüggésbe a személye elleni támadást.