Kizárta tagjai sorából a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara azokat a biztonsági őröket, akik Fadd-Domboriban halálra kínoztak egy kutyát. Az állatkínzást magára vállaló őrt várhatóan 150 ezer forintra büntetik. A pénzbüntetést az állatvédők túl enyhének tartják, ezért a szigorúbb jogszabályért hétfőtől aláírásokat gyűjtenek.

Három biztonsági ők kegyetlenül megkínzott egy kutyát június 16-án Fadd-Domboriban. A férfiak – mivel az eb megugatta rotweilerüket – előbb riasztópisztollyal lövöldöztek az állatra, majd személyautó után kötve mintegy száz méteren át vonszolták az aszfalton. Az állat két nap múlva elpusztult. Az ügyben több feljelentést tettek.

A Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány feljelentése nyomán ügyészségi vizsgálat kezdődött, amely csoportos garázdaság alapos gyanúja miatt folyik az elkövetők ellen. Szekszárd jegyzője is vizsgálatot indított: a tanúkat már kihallgatták, most az elkövetők vannak soron. A jegyző szerint vélhetően a legmagasabb pénzbírságot – 150 ezer forintot – szabják majd ki. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara pedig kizárta tagjai közül a kutyakínzó biztonsági őröket – írja a Magyar Hírlap. K. István, a KO-SZER személyi és vagyonvédelmi Bt. vezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy sajnálja, és utólag meg is bánta a történteket.

Az állatvédelmi törvény szigorításáért hétfőn indul az állatvédők aláírásgyűjtő akciója. “Minden bizonnyal összegyűlik szeptember 17-ére a több mint százezer aláírás, amely reményeink szerint a törvényhozókat arra készteti, hogy szigorítsák” – mondta Fiáth Szilvia, a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke.