Liverpool több mint 200 ezer lakosa hamarosan interaktív digitális televízió segítségével kerülhet kapcsolatba önkormányzatával.

Szeptember elsejétől Liverpool, elsőként az Egyesült Királyság önkormányzatai közül – egy 30 ezer font összköltségű projekt révén – IDTV-szolgáltatásokat nyújthat lakosainak. Az új szolgáltatást igénybevevő nézők általános információkhoz juthatnak, és kapcsolatot létesíthetnek a helyhatósági testület tagjaival. A tervek között szerepel az is, hogy a későbbiekben lehetővé tennék a tranzakciók végrehajtását is a liverpooliak számára, akik így például a helyi adók befizetését is ilyen módon intézhetik majd.

A Sky Digital platformon szolgáltatott adáshoz várhatóan az NTL és a Telewest előfizetői juthatnak majd hozzá, ami azt jelentené, hogy a város felnőtt lakosságának a fele használhatná az új szolgáltatást.

Chris Newby, a város IKT és e-kormányzati ügyekért felelős képviselője elmondta: nemrégiben elhatározták, hogy a technológiai fejlesztések terén hatalmasat lépnek előre, és ez a projekt is a már zajló “forradalom” része. Hozzátette, hogy már évek óta terveik közt szerepelt a televízió, mint csatorna ilyetén kihasználása, ám a kábelek nem tették lehetővé ekkora mennyiségű adat szállítását. A digitális televíziózás révén azonban minden akadály elhárult a városatyák elől.