Kulcsár Attila többeket figyelmeztetett a K and H Equitiesnél zajló vizsgálat megkezdése idején: vigyék át a pénzüket más brókercéghez – közölte ügyfelei beszámolója alapján Magyar György ügyvéd vasárnap az MTI-vel.

Több ügyfél, aki megfogadta a most milliárdos sikkasztással gyanúsított bróker tanácsát, a másik banktól tudta meg, hogy Pannonplast-részvénye van – mondta az ügyvéd, aki öt kárvallott képviseletét látja el.

Magyar György tájékoztatása szerint ügyfelei furcsának találták, hogy Kulcsár Attila értesítette őket.

Nem értették, hogyan lett részvényük, amikor ők nem is akartak értékpapírt, tehát nem a saját akaratuk szerint mozgatták a pénzüket; s emellett némi árfolyam- és átváltási veszteséget is elszenvedtek.

“Tudták, hogy ez egy üzleti vállalkozás: a felek úgy egyeztek meg, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk, de most szeretnék, ha csak Kulcsár Attilának kellene sírnia” – fogalmazott.

Magyar György tájékoztatása szerint az öt ügyfele közül néhány azért kereste meg őt, mert megijedt a bizonytalanságtól, és a bankban kiderült számára, hogy nem annyi a pénz a számláján, mint amennyiről tudott.

“Felvetődött a kérdés bennük: társtettessé váltak-e maguk is, felelősségre lehet-e bármi miatt vonni őket?” – tette hozzá.

Magyar György az ügyvédi titoktartásra hivatkozva “az ügy jelen állásában” nem kívánt további részletekről nyilatkozni.

Kulcsár Attila, a K and H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított brókere ellen július 7-én rendelt el nyomozást a rendőrség, a Pannonplast-részvények adásvételének kivizsgálására pedig július 18-án utasította az ügyészség a nyomozó hatóságot.