A rendőrök több tíz millió forintot és lőfegyvereket találtak abban a páncélszekrényben, amelyre másfél hete Balatonfüreden bukkantak egy luxusvillában. Akkor kommandósok vettek őrizetbe egy férfit, aki a Népszabadság információi szerint álnéven a kiemelkedően magas hozamot ígérő KPHM Ingatlanfejlesztési Szövetkezet menedzsere.

Balatonfüred egyik legszebb és legeldugottabb részén áll az a villa, ahol a kommandósok másfél hete elfogták a csalással gyanúsított férfit. Akkor a nyomozók egy széfre is rábukkantak, amelyet elszállítottak és átvizsgáltak. Az RTL Klub Híradója úgy tudja, hogy néhány tízmillió forintot, lőfegyvereket és a KPHM Ingatlanfejlesztési Szövetkezettel kapcsolatos papírokat találtak.

Az őrizetbe vett férfi ellen több rendőrkapitányság nyomoz. Õt egyebek mellett csalással gyanúsítják, ezeknek az ügyeknek azonban – a rendőrség állítása szerint – nincs közük a szövetkezet működéséhez. A KPHM ellen korábban tőkebefektetési csalás alapos gyanúja miatt indított nyomozást a győri rendőrség, mert szerintük a cég túl magas hozamot kínál ügyfeleinek. A KPHM jogi képviselőjének korábbi nyilatkozatai szerint azonban a cég jogszerűen működik. Az ügyről senki nem nyilatkozott. Az RTL Klub Híradójának információja szerint a rendőrök az üggyel kapcsolatban több házkutatást is tartottak, ezúttal Budapesten.