Csak 15 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott az a brit rendőr, aki több mint 25 ezer gyermekpornó képet és videót halmozott fel számítógépén.

Anthony King őrmester gyűjteménye az egyik legnagyobb pedofil kollekció, amelyre eddig az angol rendőrök rábukkantak – írta a The Sun brit napilap. A rendőr bevallotta, hogy 13 esetben maga is készített pornófelvételeket kiskorúakról. Ezért összesen 130 év letöltendő börtönbüntetést is kaphatott volna, de az ítélet szerint a pedofil zsarunak csak 15 hónapot kell leülnie. A bíró azzal indokolta döntését, hogy a 49 éves King – pedofíliájától eltekintve – feddhetetlen jellemmel rendelkezik.

A Scotland Yard Pedofil Szakaszának ex-főnöke felháborodott az ítélet hallatán. Bob McLachlan szerint ugyanis a pedofília nem csak apró részlete King életének, hanem meghatározója annak. “Megnéztem King videóinak egy részét, nem túlzás azt mondani, hogy amit láttam, az maga a horror” – közölte McLachan. King egyébként 5000 dollárt (kb. 1 millió 140 ezer forintot) ölt bele hírhedt gyűjteményébe. A férfi egyébként 26 éve rendőr. A képeket, illetve videókat saját számítógépén tárolta egy ladikon, London nyugati részén. A közvélemény egyértelműen felháborodott a túlságosan enyhének tartott ítéleten.