Az Országos Rádió-és Televíziótestület irodája százezer forintos bírságot javasol a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsor június 22-ei adása miatt – értesült a Magyar Hírlap.

A programban hallható volt a műsorvezetőnek, Kardos Katalinnak a jelenlegi oktatáspolitikát bíráló riportja, amelyben az integrált oktatás ellenzői is szót kaptak. Az interjúalany ugyan következetesen kerülte, hogy nevükön nevezze a romákat, ezt azonban a szerkesztő “pótolta”.

A műsor utolsó részében Lovas István jobboldali újságíró burkolt formában Megyesi Gusztáv, az MTV Nap-kelte című programjában és az Élet és Irodalom hasábjain közzétett jegyzetének mondatait visszájára fordítva adott hangot a zsidó kisebbséggel szembeni gondolatainak. Bár Lovas nem mondta ki, a jegyzet világossá tette a hallgatók előtt, hogy a zsidó közösségről és annak Lovas István álláspontja szerinti negatív kritikájáról szól.

“(…) És a legjobb lenne, ha egyszer ez az embertípus saját magát lőné fejbe, hogy kimúljon, mert akkor ebben az országban megszűnne annak a gyűlöletnek az iszonyata, amelyet ők keltettek, és amelynek eredményeként állami baseballütők csattannak fejeken úgy, hogy a tettes garantáltan nem lesz meg” – javasolta a jegyzetíró.