Minden idők legdrágább nyomozása lehet a K&H Equities ügye. A bűnügyi költségek már most 40 millió forintra rúgnak – ennek nagy részét a szakértői díjak teszik ki, de több millióba került az iratok fénymásolása is.

A Kulcsár-ügy nyomozása július eleje óta tart. Ezalatt a rendőrség már négyszer annyit költött szakértőkre, mint amennyit például a Tocsik-ügy nyomozására összesen.

A Kulcsár-ügy nyomozási költsége jelen pillanatban 40 millió forint. Ez a szakértői díjakból tevődik össze. A kirendelt könyv, igazságügyi, banki, pénzügyi szakértők költsége.

Külső szakértőt a rendőrség kizárólag az Igazságügyi Minisztérium által összeállított listáról választhat. A szakértők kifizetése a bűnügyi költségeknek általában a kilencven százalékát teszi ki. Drágítja a nyomozást az is, hogy a rendőrségnek fel kell térképezni a bank volt brókerének ügyféllistáján található off-shore cégek tulajdonosi szerkezetét. A nyomozás költségét a bírósági ítélet után elvileg be lehet hajtani az elkövetőkön. Addig is a rendőrség saját éves költségvetéséből állja a kiadásokat.

A rendőrök szerint a gyanúsított Kulcsár Attila kihallgatása után újabb szakértői vizsgálatokra lesz szükség, így feltehetően a K&H Equities-ügy nyomozási költsége meghaladja majd az utóbbi idők egyik legdrágább vizsgálata, a négy évig tartó Postabank-ügy 50 milliós költségét is.