A verőcsapat tagjai műbalhéról beszélnek, a nyomozóhatóság azonban garázdaság miatt vizsgálatot indított

Egy verekedés képei borzolják az idegeket az interneten. A felvételeken vernek egy internetezőt, aki a chat oldalakon állítólag sokaknak beszólt. A felvétel készítői most azt mondják, hogy az egész csak játék volt, a rendőrség azonban garázdaság miatt vizsgálatot indított. A videót már nem lehet letölteni, ugyanis ma leszedték a világhálóról.

A résztvevők azt állítják, hogy csak egy furcsa színjáték a felvétel, ami a világhálón terjed. Akik vernek, nem is vernek, és akit vernek, annak meg nem fáj. A felvételen látható fiút – akit ütlegelnek – azért hívták ki az egyik debreceni parkba sötétedés után, mert a chat-en állítólag sokaknak beszólt.

A verőcsapat egyik tagja azt mondja, valaki ellopta a szerverükről a felvételt és feltette az internetre. A fiatalembert már többen megfenyegették telefonon névtelenül, ezért sem a nevét, sem az arcát nem vállalta a Tényeknek adott nyilatkozatában. “Ezt az egészet felfújták, nem igaz belőle semmi, régóta ismerjük egymást a “megvert” sráccal” – mondta a hírműsornak az egyik verekedő.

A felvételen látni, ahogy az ütések után a csoport női tagja kioktatja a fiút arról, hogyan kell viselkedni az interneten. Arra nincs magyarázat, hogy a verésről miért készült felvétel, ezt most már a rendőrség vizsgálja, hogy valóban csak szórakozásról, egy megrendezett jelenetről van szó, vagy valódi bűncselekményt láthattak az internetezők. Feljelentés nem érkezett, ezért a hatóság hivatalból vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény.

A Tények úgy tudja, hogy a csapat tagjai közül van aki azt mondja, hogy valódi volt a verekedés, igaz, arra előre nem készültek.