Gyorsított bírósági eljárást kezdeményez a hétfői Újpest-Ferencváros labdarúgó mérkőzésen rendzavarás miatt szabálysértési őrizetbe vett szurkolók ellen a BRFK – közölte a rendőrség sajtóügyeletese az MTI-vel kedden.

A két fővárosi csapat Megyeri úti stadionban lejátszott rangadója után előállítottak közül hét személy ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, két személy ellen pedig garázdaság vétsége miatt indult büntető eljárás, továbbá négy személyt rendzavarás egy személyt pedig igazolás megtagadásának szabálysértése miatt vonnak felelősségre a hatóságok – tette hozzá.

A BRFK korábbi tájékoztatása szerint a legkomolyabb összetűzés a második félidő közepén volt, amikor két újpesti szurkoló összeverekedett. A rendőrök ki akarták vezetni az egyik szurkolót a hazaiak szektorából, erre különböző pirotechnikai eszközökkel kezdték dobálni az egyenruhásokat.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán elmondták: a rendbontás szabálysértése miatt őrizetbe vett négy személy ügyét a IV-XV. kerületi bíróság tárgyalja gyorsított eljárásban szerdán. A szabálysértési ügyben 150 ezer forintig terjedő pénzbírság vagy elzárás szabható ki, a garázdaság bűntette három évig, a garázdaság vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.