Várhatóan hétfőn kiderül, hogy jó erkölcsbe ütközik-e Tocsik Márta 804 millió forintos sikerdíja. A Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati tanácsa holnap hirdeti ki döntését.

Tocsik Márta a sikerdíj-botrány 1996-os kirobbanása óta öt bírósági ítéletet hallgatott végig. Ezekben hol felmentették, hol börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélték. A jogásznő hét évvel ezelőtt 804 millió forintos sikerdíjat kapott az ÁPV Rt.-től, az önkormányzatokkal folytatott sikeres tárgyalásaiért.

Tocsik Mártát végül idén áprilisban jogerősen felmentették a csalás vádja alól. A Legfelsőbb Bíróságnak most azt kell eldöntenie, hogy a 804 millió forintról szóló szerződés semmis-e. A Legfelsőbb bíróság tavaly októberben már hozott egy jogerős részítéletet. Akkor azt mondta ki, hogy a szerződés jogszerű, de sérti a jó erkölcsöt, ezért semmis. Tocsik és az ügyészség is felülvizsgálatot kért. Tocsik és ügyvédje azért, mert szerintük a jogásznő érdemi munkát végzett, és vitatják, hogy pusztán az összeg miatt lehet-e egy szerződés jó erkölcsbe ütköző. Az ügyészség pedig azért kért felülvizsgálatot, mert szerintük jogsértés történt, és Tocsik Mártának vissza kellene fizetnie a 804 millió forintos sikerdíjat.