Kolláth György alkotmányjogász szerint a Magyar Labdarúgó Liga nem tilthatja ki az országos tv-csatornákat a stadionokból és ugyancsak nem tilthatja meg a sportszervezetekhez tartozó személyeknek, hogy nyilatkozzanak.

Az alkotmányjogász úgy véli, tömény pánik, ami a sportközvetítések terén történik, a dolgok önmaguk paródiájába fordulnak. Hozzátette: van a sorsnak humorérzéke, mert éppen Szicílián, a maffiafilmekből jól ismert Corleone város közelében tartózkodott, amikor meghallotta a hírt. “Meg kellene állítania az MLSZ-nek a ligát, a szövetséget pedig a sportkormányzatnak vagy az ügyészségnek” – szögezte le Kolláth György.

Az MTV kuratóriuma csütörtöki ülésén egyhangúlag elutasította a labdarúgó Arany Ászok Liga mérkőzéseinek közvetítéséről szóló szerződéstervezetet. A kuratóriumi elnökség támogatja, hogy az MTV közszolgálati kötelezettségeinek eleget téve vállalja a találkozók közvetítését, jogdíjat azonban csak abban az esetben fizet, ha a liga arra tendert ír ki és piaci versenyben derül ki a jogdíj valós értéke. A sajtóban megjelent információk szerint az MTV évi 450 millió forintot fizetett volna a közvetítésekért – ha a kuratórium jóváhagyja a szerződéstervezetet.

Az MLL válaszlépésként pénteken úgy döntött, további határozatig semmilyen országos tv-csatorna nem engedhető be az NB I-es, illetve NB I B-s találkozókra. A liga megtiltotta, hogy a sportszervezetekhez tartozó személyek – klubvezetők, edzők, labdarúgók – nyilatkozzanak országos tv-csatornának.

Bővebben: http://www.origo.hu/…kollath.html