A bíróság ítélete szerint a Közbeszerzési Döntõbizottság a Sulinet-tenderrel kapcsolatban tévesen mondta ki, hogy a teljesítés megkezdésére rövid idõ állt rendelkezésre, mivel az Oktatási Minisztérium (OM) nem kötelezõ feltételként határozta meg a Sulinet szolgáltatás megkezdésére vonatkozó határidõt, tájékoztatta az MTI-t a tárca sajtóirodája vasárnap.

A Pesti Központi Kerülteti Bíróság pénteki ítélete “ezzel alátámasztotta az Oktatási Minisztérium azon korábbi nyilatkozatait, hogy versenysemleges módon a piac szabadságának tiszteletben tartásával kívánta a tárgyalásokat lefolytatni, ugyanakkor megállapította, hogy az ajánlattételi határidõ rövid volt” – tartalmazza a tárca közleménye.

Az OM idén januárjában hirdette meg a részvételi felhívást a Sulinet szolgáltatás nyújtására december 31-ig. Az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság 2003. március 25-én versenyegyenlőséget sértőnek minősítette – emlékeztet a közlemény.

Az Oktatási Minisztérium így nem köthette meg a megállapodást, hanem a korábbi szolgáltatóval módosította a szerződést úgy, hogy az tovább nyújtsa a szolgáltatást, a döntőbizottság határozatát pedig megtámadta a bíróság előtt.

A szerződés módosítását – amely alapján a jelenlegi szolgáltatás zajlik – a Közbeszerzési Döntőbizottság megvizsgálta, és nem minősítette jogszabálysértőnek – zárul az OM közleménye.