Baranya után Somogyban is tulajdoni lapokhoz juthatnak a kérelmezők a postahivatalok jóvoltából. A körzeti földhivatal székhelyén akár négy órán belül is kiviszi a posta mostantól a hiteles tulajdoni lap másolatát az igénylőnek.

A díj természetesen más és más, de legkésőbb az ötödik munkanapon megkaphatja az ügyfél a tértivevényes levelet a kért dokumentumokkal.

A Magyar Posta Rt. Pécsi Igazgatósága és a Somogy Megyei Földhivatal képviselője kedd délelőtt írta alá a szerződést minderről. Az elmúlt három héten szerzett baranyai tapasztalatok után, októbertől így 245 somogyi településen a postahivatalokban lehet kérni a földhivatali bizonylatot.

Az igénylőlap egy formanyomtatvány, amely meghatalmazást ad a postának, a földhivatal pedig csakis az egyébként nyilvános iratokat adja ki. A szolgáltatással az adatvédelmi biztosnak sincs kifogása, hallhattuk a kaposvári sajtótájékoztatón.

Kiderült az is, hogy a pécsi ötletet szeretnék az egész országra kiterjeszteni. Már előrehaladott tárgyalások a posta és a Tolna, Győr-Sopron, Pest és Borsod Megyei Földhivatalok között.