• Õrizetbe vettek egy 37 éves miskolci autóbusz-sofőrt, mert kiskorú, illetve gyermekkorú fiúkkal létesített szexuális kapcsolatot, és azt videóra is vette – tájékoztatta az MTI-t a rendőrség csütörtökön.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya tiltott pornográf felvétellel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a férfit – közölte a főkapitányság szóvivője, Kompoltiné Jakab Ilona. A rendőrség júliusban kezdett nyomozni az ügyben, miután bejelentés érkezett a Telefontanú néven ismert ingyenes rendőrségi hívószámra arról: egy televíziócsatorna teletexes hirdetési oldalán 14-16 év közötti fiúkat keresnek orális szexre, amit videóra vennének – mondta a szóvivő.

A bejelentés nyomán tucatnyi tanú kihallgatását követően jutottak el a nyomozók a 37 éves K. Péterhez, aki egyébként hirdetési újságokban is kereste alkalmi partnereit – tette hozzá. A házkutatás során tárgyi bizonyítékként lefoglalt a rendőrség egy, a férfi által készített videokazettát. Ezen az látható, ahogy a buszsofőr egy kiskorú, illetve egy gyermekkorúnak látszó fiúval szexuális kapcsolatot létesít.

A férfi beismerő vallomást tett, a rendőrség pedig hamarosan előterjesztést tesz K. Péter előzetes letartóztatásba helyezésére.