Fa mögé ugorva próbált elbújni revolveres támadója elől egy kaliforniai ügyvéd, de csak félsikerrel: golyóktól találva összeesett a bírósági épület előtt Van Nuys településen. Mindezt a televíziós kamerák előtt.

A filmbe illő drámai jelenetet több tévétársaság is megörökítette pénteken, mivel a kamerák már készen álltak Robert Blake színész gyilkossági perének a bíróságon esedékes előzetes meghallgatására.

Az 53 éves Gerry Curry ügyvédre közvetlen közelről lőtt rá a 64 éves William Strier, majd nyugodt tempóban elhaladt a döbbent tévériporterek előtt – míg végül egy rendőr letartóztatta. Stiert 500 ezer dollár óvadék ellenében engednék szabadon – tudósít az AP hírügynökség. A férfi ügyvédje nem kommentálta az esetet.

A támadónak pénzügyi vitája volt az ügyvéddel. Többször is rálőtt, de azt a fa megvédte a súlyosabb sérüléstől. A vérző Curyt kórházba szállították, élete nincs veszélyben – jelentette az AP.

“Először azt hittem tréfáról van szó, mert nem láttam füstöt, de aztán rájöttem valódiak a lövések. Nagyon ijesztő volt”, nyilatkozta a helyszínről Steve Grayson fotós.