Az országban szinte példa nélküli per kezdődik Miskolcon. Egy internetes fórumon álnéven irogató férfit perelt be egy miskolci vállalkozó becsületsértés és rágalmazás miatt.

A Dr Bubó álnéven véleményező férfi kilépett a nyilvánosság elé és vállalta a tárgyalást. A vállalkozó és a férfi között a miskolci Erzsébet fürdő felújítása kapcsán robbant ki a vita.

A Miskolc belvárosában lévő Erzsébet fürdő már csaknem egy évtizede zárva van. A fürdőt üzemeltető cég színvonalas wellness központot szeretne létrehozni az épületben. Az átépítéshez szükséges építési engedélyeket 2000 novemberében kapták meg. Azóta az összesen több mint 3 milliárd forintos, 3 ütemben megvalósuló felújítás lassan halad. A cég igazgatója szerint ennek oka a nehézkes ügyintézés, és az hogy a kivitelezők sokszor pontatlanul dolgoznak. Az internetes fórumon kialakult vitát értelmetlennek tartja.

„Aki irogat, próbálja a nevét adni hozzá, és vállalja fel, hogy mi a véleménye és akkor meg lehet beszélni. De ez a sumák, alattomos támadás nem jó nekem sem és az Erzsébet fürdőnek sem” – hangoztatta Mohácsi Gábor, a fürdő vezérigazgatója.

A férfi azzal vádolja a fürdő tulajdonosát, hogy nem tartja be a szerződéseket, visszaél a pályázaton nyert pénzekkel. Többször csalónak is nevezi, és azt is sérelmezi, hogy a kupola tetején lévő szélkakasra a saját monogramját írta. Az igazgató szerint ez véletlen egybeesés, az MG felirat Miskolci Gőzfürdőt jelent. Az álnéven írogató férfit, aki később felfedte kilétét, becsületsértésért és rágalmazásért perelte be a bíróságon.

Az internetes fórumban Dr. Bubóként író férfi ügyvédje tanácsára a per megkezdéséig nem kívánt nyilatkozni. Azt azonban elmondta, hogy lokálpatrióta lévén bátran áll a bírósági tárgyalások elé, és minden, az interneten közzétett véleményét bizonyítani is tudja.