Az egyes hivatalok belső ügyintézése reformra szorul, anélkül igazából nincs elektronikus ügyintézés – nyilatkozta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a Magyar Rádiónak az informatika napja alkalmából.

Ezért a kormány együtt tárgyalja a jövő héten az elektronikus kormányzati szolgáltatásokat, és ennek keretében a magyar információs társadalom stratégiát, és a közigazgatás reformját.

  • Nekem mindig az jut az eszembe, hogy az ilyen tudományos elméletekkel kapcsolatban azt szokták mondani, hogy az ellenzőket nem lehet meggyőzni, hanem idővel kihalnak. Ez lesz az informatikával is, hogy a nem használók idővel kihalnak? Mert ugye azt látjuk, hogy most már lassan itt van velünk 10-15 éve az a technika, amit lehetne használni, és valahogy nehezebben terjed, mint ahogy várnánk tőle.
  • Én azt hiszem egy jelentős változás, mondhatni úgy is, hogy robbanás várható ezen a területen is, hiszen az a nagyobb közösség, amihez nemsokára csatlakozunk, az Európai Unió, már több területén megkezdte – például a skandináv országokban, vagy Olaszországban – azt a folyamatot, ahol az időseket, nyugdíjasokat próbálja bekapcsolni ebbe az új technológiába – mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter. Ma már például Skandináviában, a nyugdíjas otthonokban közkedvelt időtöltés nem a kártya, a közös tévénézés, hanem az internetezés, ahol az unokákkal, rokonokkal chatelnek az idősek. Ma már ott ezek a szavak, hogy internet meg világháló az idősebb korosztály szokásaiba, napi szóhasználatába is beépültek. …

A teljes interjú:
http://www.radio.hu/index.php?…