A belügyminiszter keddi nyilatkozata szerint azt követően tartana szükségesnek találkozót a legfőbb ügyésszel, hogy a rendőrség kialakította álláspontját az új büntetőeljárási törvény alkalmazásával kapcsolatban. A találkozót a legfőbb ügyész kérte a belügyminisztertől.

Lamperth Mónika újságírók előtt Budapesten megerősítette a Népszabadság információját és elmondta, hogy hétfőn megkapta Polt Péter levelét, melyben a legfőbb ügyész személyes találkozót javasolt neki a rendőrség és az ügyészség munkakapcsolatában észlelt feszültségekről.

“Szükségesnek tartom, hogy az új büntetőeljárási törvény végrehajtásának tapasztalatairól és minden olyan szakmai vitás kérdésről, amely felmerült az elmúlt időszakban, legyen egyeztetés az országos rendőrfőkapitány és a legfőbb ügyész között” – mondta Lamperth Mónika.

Közölte: a rendőrség november 27-én értekezleten alakítja ki és összegzi álláspontját az új jogszabály alkalmazási gyakorlatáról. “Ezt követően, ha fennmaradnak még nyitott kérdések, szívesen találkozom a legfőbb ügyész úrral” – tette hozzá a belügyminiszter.

Lamperth Mónika több héttel ezelőtt bízta meg Salgó László országos rendőrfőkapitányt, hogy kezdeményezzen találkozót Polt Péter legfőbb ügyésszel a két nyomozóhatóság közti nézeteltérések tisztázása érdekében.