A távközlési piaci egységes szabályozásának lehetőségeiről tanácskoznak pénteken Budapesten az Európai Bizottság információs társadalom vezérigazgatóság tanácsadó testületének (European Regulators Group – ERG) tagjai.

Az eseményről Frischmann Gábor, a Hírközlési Felügyelet (HíF) elnöke pénteken az MTI-nek elmondta: a testületnek nemcsak a 15 uniós tagország hírközlési felügyeletének vezetői a tagjai, hanem a 10 csatlakozó országéi is.

Hozzátette: az ERG először tart tanácskozást uniós tagországon kívül, s az, hogy ennek a helyszínéül Budapestet választották, elismerése a magyar távközlési piacon elért szabályozási eredményeknek.

Az elnök közölte azt is, hogy csütörtökön Budapesten az Independent Regulators Group (IRG), az európai uniós és a csatlakozó országok, valamint néhány nem EU-tag európai ország, így például Svájc szabályozó hatóságának a vezetői is tanácskoztak.

Az elnök elmondta: az IRG célja az, hogy az unióban teljesen egységes távközlési piac alakuljon ki, s ennek megfelelően a szabályozó hatóságok megközelítése is egységessé váljon.

“Ezt azonban nagyon nehéz elérni, mivel a uniós, illetve a csatlakozó tagországok piaca nagyon eltérő” – tette hozzá.

Bővebben:
http://eu.mti.hu/news.asp?…