Hamisnak és hazugnak minősítette Martonyi János volt külügyminiszter azt MTI-nek egy napilap kedden megjelent állításait, miszerint ügyvédi irodája negyvenmillió forintért ad tanácsokat a Paksi Atomerőműnek.

A Népszava keddi cikkében foglalt állítások “hamisak és hazugok, nemhogy a fele, talán a negyvenede sem igaz” – mondta Martonyi János a lap címoldalán megjelent írásra az MTI-nek nyilatkozva. A Népszava a Martonyiék a paksi fazéknál címmel közölt cikkében azt írta, hogy csaknem 40 millió forintért ad tanácsokat a Martonyi és Kajtár, Baker and Mckenzie ügyvédi iroda a Paksi Atomerőmű Rt.-nek.

z újság szerint az ügyvédi iroda 2001-ben kötött szerződést jogi tanácsadásra az egyik legnagyobb hazai állami vállalattal.

Martonyi János az MTI-nek azt mondta: a cikkben említett összeg egy 2002. június 28-án kötött szerződésben három évre szólóan keretösszegként szerepel. A keretösszeg megjelölés ez esetben azt jelenti, hogy “konkrét fizetésre csak konkrét megbízás és konkrét munka alapján kerülhet sor” – magyarázta. Hozzátette: e keretösszegből eddig a Paksi Atomerőmű Rt. bruttó – tehát áfával együtt – egymillió 297 ezer forintot fizetett ki.

Bővebben:
http://hirek.mti.hu/news.asp?…