Az Országgyűlés döntése alapján megmenekült Magyarországon az elektronikus aláírás, mint az adóbevallás során is alkalmazható megfelelő technológia. A 2003. november 10-én elfogadott törvénycsomagban az Országgyűlés megerősíti az elektronikus aláírás különböző területeken való felhasználhatóságát.

Az egyik legfontosabb területen, az adóbevallásnál, az adózás rendjéről szóló törvény a Pénzügyminisztérium hatáskörébe utalta az elektronikus adóbevallás részletes szabályainak kialakítását. Várhatóan az elektronikus aláírás technológiája fogja biztosítani a bevallások hosszú távú integritását és letagadhatatlanságát, azaz a hitelességét.

2003. szeptemberében a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal az Országgyűlés elé terjesztette az adótörvény-módósítások javaslatát, amely szerint az adóbevallások elektronikus formában való benyújtása esetén az adózók autentikációja PIN-kód felhasználásával történt volna.

A hírre azonnal reagált a szakma. A NetLock Kft. és a MÁV Informatika Kft., Magyarország két minősített hitelesítés-szolgáltatója, szeptember 21-i közös közleményükben hívták fel a figyelmet a két eljárás közötti jelentős technológiai és felhasználhatósági különbségre. A adózás rendjéről szóló, 2003. november 10-én elfogadott, újrakodifikált törvény szerint végül az adóhivatal továbbra is az elektronikus aláírás megbízható módját fogja alkalmazni az adóbevallások hitelesítésekor 2004. február 01-ig.