Péntek este rövid időre egyszerre szünetelhet a két országos kereskedelmi televízió adása, miután a közelmúltban határozatban függesztette fel műsorszolgáltatási joguk gyakorlását a médiahatóság.

Az ORTT a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések – 2003. április 4. és augusztus 28. közötti – megsértése miatt a Magyar RTL Televízió Rt. műsorszolgáltatási jogosultságát 40 percre függesztette fel, amit a csatornának december 19-én 20 óra 30 perctől kell végrehajtania.

Fél órával ezt megelőzően, 20 órakor kell megkezdenie a TV2-t működtető MTM-SBS Televízió Rt.-nek egy ugyanilyen tartamú büntetés végrehajtását ugyanezen rendelkezések ez év április 13. és július 18. közötti megsértése miatt.

Az RTL Klubnak – szintén e rendelkezések áthágása miatt – egy nappal korábban is szüneteltetnie kell működését Balázs című műsora előtt 25 percre, míg a TV2-re egy másik, szintén december 19-én végrehajtandó – tízperces, 17 órakor életbe lépő – felfüggesztést is kiszabott a médiahatóság műsorelőzetes nem megfelelő időpontban való közzététele miatt. Ugyanezen a napon 19 órától – a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések megsértése miatt – 30 perces büntetése van a csatornának.

Az ORTT emellett műsorszolgáltatási jogosultságának 15 perces, szintén december 19-én 17 órától végrehajtandó felfüggesztésével sújtotta a Budapest Televíziót burkolt reklám sugárzása miatt.