Több száz ponton módosíttatná a büntetőeljárásról szóló törvényt Polt Péter és Salgó László . A múltkori, négyszemközti találkozójukon megállapodtak, hogy most tisztázzák a rendőrség és az ügyészség közötti vitás kérdéseket is. És úgy tűnik, tisztázták is.
Konkrét ügyekről csak négyszemközt beszéltek.

Az országos rendőrfőkapitány ezúttal kíséret nélkül, csak gépkocsivezetője társaságában érkezett a Legfőbb Ügyészségre. Polt Péternek és Salgó Lászlónak ma alkalma nyílt tisztázni, hogy – a többi között – az ügyészség miért szüntette meg az eljárást a Millenáris-ügyben és miért hallgatta ki Rejtő E. Tibort a brókerügyben.

A legfőbb ügyész és az országos rendőrfőkapitány áttekintette az új büntetőeljárási törvény alkalmazásának tapasztalatait is.

A több mint két órán át tartó, négyszemközti megbeszélésen szóba került az is, hogy a legfőbb ügyész és az országos rendőrfőkapitány több ponton módosítaná a tavaly nyáron hatályba lépett büntetőeljárási törvényt.

Az új büntetőeljárási törvény tavaly július elsején lépett hatályba. Fél év után derült ki, hogy a jogszabálynak legalább 400 pontját érdemes felülvizsgálni.