Előreláthatóan még a nyári ítélkezési szünet előtt kitűzik a Postabank-ügy tárgyalását. A Postabank 153 milliárd forintos vagyonvesztése miatt 1999-ben indult büntetőeljárás, akkor még gazdasági társaság vezető tisztségviselője visszaélése vétségének gyanúja miatt.

Az ügyészség tavaly júniusban nyújtotta be a vádiratot, amelyben Princz Gábort, a bank volt elnök-vezérigazgatóját és hat egykori vezető társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja. A vád szerint Princz és volt vezetőtársai azzal követték el a hűtlen kezelést, hogy éveken át törvénysértően kezelték a bank pénzét, és ezáltal 36,1 milliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán elmondták: a bíróság a fenti ügyhöz egyesítette azt a vádiratot, amelyben a Budai Hengermalom üzletrészének adásvétele kapcsán emeltek vádat Princz Gábor ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Princz mindkét ügyben tagadja bűnösségét. A sajtótitkárság tájékoztatása szerint a Postabank-ügyet Diós Erzsébet bírónőre szignálták, aki jelenleg több, terjedelmes és bonyolult megítélésű – egyebek mellett Szabadi Béla, az FVM volt politikai államtitkára és társai avagy Sándor István, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság volt főnyomozója ellen indult – büntetőeljárást tárgyal. A bírónő előreláthatóan még az ítélkezési szünet előtt kitűzi a Postabank-per tárgyalását.